Objavljeno

Procijeniti tip kože

Uvijek nas muči isti problem, kako procijeniti koji tip kože imamo.

Ponekad je gotovo nemoguće čvrsto odrediti vrstu kože i zato birati proizvode jer se stanje kože može mijenjati s godinama, godišnjim dobima, trudnoćom, teškim životnim razdobljima, promjenama prehrambenih navika navi
Najvažnije je pružiti koži kvalitetne aktivne sastojke bez ometanja disanja.

Hladno prešana ulja u određenim kombinacijama mogu općenito riješiti sve probleme.
Teže se ne rješavaju preparativnom kozmetikom, zapravo se mogu samo ublažiti. Ne zaboravite da je naša koža još jedan organ koji se prvenstveno hrani onim što jedemo. Pokušajte joj pružiti sve izvađeno i njegujte je preparativnom kozmetikom kako bi tretman bio završen.

Izbor proizvoda za njegu kože ponekad se ne može tako strogo podijeliti na osnovnu podjelu (normalna, masna, suha i mješovita koža) jer osim stanja kože moramo nadzirati i okolinu u kojoj provodimo vrijeme.
Ako npr. ako imate mješovitu kožu, ne trebate isti proizvod za njegu ako većinu vremena provodite u uredu ili ste u zraku i vjetru. Važno je zaštititi kožu od vanjskih čimbenika, a to sigurno nisu samo notorne UV zrake.
Klimatizirani prostori koji nemaju mogućnost stalne prirodne ventilacije (otvaranjem prozora), ispušni plinovi koji su zatrpali gradove, radijatori bez ovlaživača zraka itd. Mogu bilo koji tip kože dovesti u stanje dehidracije, upalnih procesa i slično.

Najbolji način da svojoj koži pružite sve što treba jest slijediti njene potrebe. Prvo svakako moramo znati imamo li jedan od osnovnih tipova kože, a zatim stanje u kojem se trenutno nalazi naš najveći organ.

Kožu po tipu možemo podijeliti na normalnu, suhu, masnu i kombiniranu.
Uobičajena koža je baršunasta, bez akni i jednolike boje Prirodno je dovoljno vlažan i nije sklon iritaciji.
Njega ove vrste kože prilično je jednostavna, pružite joj najbolje bez brige o tome upija li ili će na njoj ostati visjeti krema. Apsorpcija ove vrste kože je nesmetana, pa je možete jednom tjedno tretirati čistim uljem, poput argana.
Svakako izbjegavajte agresivne proizvode za pranje, sapune i proizvode koji sadrže alkohol jer želimo da zdrava koža nastavi.
Preporuka za njegu / Dnevna hidratantna krema, noćni tonik i intenzivni srum

Suha koža daje osjećaj zategnutosti, bez sjaja, često sklona iritacijama i sklona pojavi ljuskica i peruti. Suha je koža u pravilu sklona ranoj pojavi bora. Potrebno ga je intenzivno i svakodnevno hraniti kvalitetnim sastojcima kao što su hladno prešana ulja, a osim što pruža zaštitu od dodatnog sušenja.
Operite se čistom vodom, nanesite tonik prije spavanja, a zatim intenzivni serum i hranjivu kremu za dan.
Obavezno ga hraniti čistim arganovim uljem ili shea maslacem jednom ili dva puta tjedno, a oboje nanijeti na vlažnu toničnu kožu.

Masna koža je sjajna, s otvorenim porama, sklona aknama i miteserima. Karakterizira ga pojačano lučenje sebuma iz žlijezda lojnica. Treba ga redovito čistiti kako bi se uklonio mrtvi sloj kože. Masna koža često može biti dehidrirana pa je nije potrebno dodatno sušiti proizvodima koji sadrže alkohol. Kod masne kože ulja ne treba izbjegavati u svakodnevnoj funkciji njege. Pravi izbor ulja masnoj će koži dati elastičnost, regulirati lučenje sebuma i pomoći u rješavanju problema ožiljaka od akni. Hladno prešana ulja daju najbrže rezultate na masnoj koži. Jeste li znali da će pod utjecajem proizvoda intenzivnog čišćenja koža izlučivati ​​još više masti..A jeste li znali da ulje lješnjaka regulira izlučivanje masti ..
Najvažnije u njezi masne kože je da se dodatno ne isušuje, obično svi žele taj mat izgled i pokušavaju ga dobiti svakodnevnim čišćenjem sapunima, agresivnim losionima.
Čista voda za umivanje često je najadekvatnije rješenje za čišćenje lica. Nakon pranja nanesite tonik na vatu i očistite višak masnoće. Na kraju, prije spavanja nanesite rumenilo za serum koje će smiriti upalna stanja na koži, dugoročno riješiti prekomjerno lučenje masnoće i suziti pore.

Uz tri osnovna podjela, uobičajeni tipovi kože su osjetljiva i mješovita koža.
Osjetljiva koža često je lagana, meka, neelastična i sklona alergijskim reakcijama vanjskog okruženja. Na suncu se vrlo lako crveni i reagira crvenilom na toplo-hladne promjene. Puknute kapilare često se vide ispod tanke kože.
Povremeno osjetljivu kožu možete nahraniti čistim shea maslacem u kombinaciji s tonicima.
Sve proizvode prije nanošenja na lice treba isprobati na unutarnjoj strani podlaktice kako biste znali jeste li alergični ili preosjetljivi na neki od sastojaka.

Kod kombinirane kože nos, brada i čelo daju karakteristike masne kože, dok ostatak lica može biti suh ili normalan.
Kombiniranu kožu najbolje je njegovati navečer s kombinacijom seruma i tonik rumenila. Rumenilo će uravnotežiti lučenje masti, a sadrži i kvalitetan hladno prešani kakao maslac